Bugün - 29 Mart 2024 Cuma
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

MDOB’TA ŞOK İSTİFA

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Soprano Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. 27 yıldır MDOB bünyesinde Soprano olarak görev alan Özdülger’in baskılara dayanamayarak, istifa ettiği iddia edildi.

Kültür Sanat Haberi - 5 Aralık 2019 Perşembe - 15:37
Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Soprano Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. 27 yıldır MDOB bünyesinde Soprano olarak görev alan Özdülger’in baskılara dayanamayarak, istifa ettiği iddia edildi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Soprano Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi. 27 yıldır MDOB bünyesinde Soprano olarak görev alan Özdülger’in baskılara dayanamayarak, istifa ettiği iddia edildi. 1995 yılında yılından bu yana İsviçre, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde solo konserler gerçekleştiren ve festivallere katılarak uluslararası adından söz ettiren Özdülger, görev yaptığı süre içerisinde Hamlet Balesi, Türkünağme ve Yunus Emre Oratoryosu gibi birçok etkinliği Mersinli sanatseverler ile buluşturarak, “Amacımız, sanatı en ücra noktalara kadar taşımak. Köylerimize giderek, burada varsa oluşan önyargıları kırmak ve oralarda yaşayan insanlarımıza sanatı götürmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı şekilde çocuklara da çok büyük önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim gelecekteki potansiyel izleyicilerimiz” ifadelerini kullanmıştı. Özdülger, yönetiminde geçtiğimiz sezon 7 prömiyer gerçekleştiren MDOB, en çok seyirci artışı sağlayan 2. Opera olmuştu.

BENGİ İSPİR ÖZDÜLGER KİMDİR?

27 yıldır MDOB’TA görev yapan Özdülger, Ankara'da doğdu. İlk orta ve lise eğitiminin ardından, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Müzik eğitimi bölümüne girdi. Bu bölümde 2 yıl okuyarak ön lisans diploması aldı. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Opera şan ve sahne sanatları bölümüne girerek Profesör Keriman Davran ile Şan eğitimine başladı. 1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün kurulması ile birlikte açılan sınavı kazanarak profesyonel sanat hayatına adım attı. 1995 yılında dünyada 50 kadın besteci den biri olarak yer alan Azeri besteci Frangiz Ali-zade'nin eserlerini yorumlamak üzere İsviçre Bern la Strimpellata oda Orkestrası ile Bern Zürich ve Basel de konserler gerçekleştirdi. 1996 yılında aynı orkestra ile bahsi geçen eserlerin CD kayıtlarını yaptı.

100’Ü AŞKIN SANATÇI ARASINDA 4. OLMUŞTU

2004 yılında Tiran'da Arnavutluk'un dünyaca ünlü opera sanatçısı Maria Craia adına yapılan Opera Şan yarışmasında 16 ülkeden katılan ve tüm kategorileri kapsayan yüzü aşkın sanatçı arasında 4. Oldu. Sanatçı Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya operalarında misafir sanatçı olarak temsiller gerçekleştirdi. 2018 yılında Semiha Berksoy Opera Vakfi tarafından en iyi kadın opera sanatçısı ödülüne layık görüldü. Rusya filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İzmir Devlet Senfoni ve Çukurova Senfoni orkestraları ile konserler ve oratoryolar seslendirmiştir. Yazılı ve görsel basında olumlu kritikler alan sanatçı, Uluslararası İstanbul Klasik Müzik festivali ve Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde de birçok kez yer almıştır. Ayrıca Türksoy Opera günleri kapsamında da Türkiye'yi temsilen konserler vermiştir. 1995 yılında yılından bu yana İsviçre, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde solo konserler gerçekleştirmiş ve festivallere katılmıştır. 30.01.2018 tarihinden itibaren Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürlüğü görevini vekâleten yürütmektedir.

OYNADIĞI ESERLERDEN BAŞLICALARI

Yevgeni Onegine 'Tatiana' Un Ballo in Maschera 'Amelia' Luisa Miller 'Luisa' La Traviata 'Violetta' Rigoletto 'Gilda' Lucia di Lammermoor 'Lucia' Don Paquale 'Norina' Aşk Iksiri 'Addina' Sevil Berberi 'Rosina' Don Giovanni 'Donna Anna' - 'Donna Elvira' Figaro'nun Düğünü 'Susanna' I Palliacci 'Nedda' Gianni Schicchi 'Lauretta' La Boheme 'Mimi' - 'Musetta' Satilmis Nişanlı 'Marjenka' Carmen 'Micaela' Inci Avcıları 'Leila' Yarasa 'Rosalinde' Cardas Furstine ' Silva' - ' Stasi' Oratoryo ve Kantatlar; Yunus Emre Oratoryosu Mozart 'Requiem' Beethoven 9 Carmina Burana

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Devlet, Opera, Balesi, Müdürü, (MDOB), Müdürü, Sanat, Yönetmeni, Soprano,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Kültür Sanat Haberleri
MERSİN'DEKİ KEYİFLİ AKŞAMLARIN 'ROTA'SI
AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Kıratlı’dan 23 Nisan mesajı
Akdeniz’de “Grup Tillo” Rüzgârı

Akdeniz’de “Grup Tillo” Rüzgârı
Mezitli ’devlet tiyatrolarına’ ev sahipliği yapacak
Halk ozanı için destek konseri
Toroslar’da çocuk olmak varmış!
ÜLKÜ OCAKLARINDAN 99’UNCU YILDA VATANDAŞLARA ANLAMLI HEDİYE
Diğer Başlıklar

Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Öz: “5 başlık altında 33 projemiz hazır, Toroslar için geliyoruz”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,88ms