Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Çamsarı: Yerli üretim çok önemli

Mersin Üniversitesi tarafından AR-GE bilincinin yaygınlaştırılması adına bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Kapanış Toplantısı ve Ödül Töreni düzenlendi. 50 proje başvurusunun alındığı organizasyonda 31 proje ön elemeyi geçerek sunulmaya değer görüldü.

Bilim Haberi - 19 Kasım 2019 Salı - 12:34
Mersin Üniversitesi tarafından AR-GE bilincinin yaygınlaştırılması adına bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Kapanış Toplantısı ve Ödül Töreni düzenlendi. 50 proje başvurusunun alındığı organizasyonda 31 proje ön elemeyi geçerek sunulmaya değer görüldü.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 12’incisi düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2019" etkinliğinin Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış töreni ile dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi.Törene; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretim üyeleri, sanayiciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇAMSARI: “YERLİ SAVUNMA ÜRETİMİNDE YÜZDE 70’İ BULDUK”

Törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, gelenekselleşen bu etkinliği düzenlemekten büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “Bizlerin yapması gereken, hiç durmadan pratikte hayata geçecek yeni ve orijinal fikirler üretmektir. Sadece savunma sanayisinde bile milli üretimde yüzde 70’leri bulduk. Son yıllarda ülke olarak bunun değerini çok iyi anladık. Yeni fikirlerimizle yerli üretimimiz ne kadar artarsa dışarıda o kadar güçlü ve söz sahibi oluruz. Üniversiteler, Teknoparklar ve Girişimcilik Merkezleri bu anlamda çok önemli. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu fikirlerin Ülkemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

“ÜLKEYİ İLERİYE TAŞIYACAK SİZ GENÇLERSİNİZ”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ülkenin kolay kurulmadığını hatırlatarak, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ülkeyi siz gençlere emanet etti. Bu ülkeyi ayağa kaldırıp ileri götürecek olan da sizlersiniz" dedi. "Projeleri dinlerken gözlerinizde gördüğüm ışıkla gurur duydum" diyen Kızıltan, ülkenin kalkınması için hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini vurguladı. Fikrin küçüğü, büyüğü olmayacağını belirten Kızıltan, "Mutlaka fikir üretmeye, projeler geliştirmeye, hayal kurmaya devam edin. Biz de iş dünyası olarak sizlerin ürettiği projelerin ticarileşmesine katkı sunalım. Bilim insanları ticareti bilmez. Proje üretip çalışmalara ışık tutar. İş dünyası da bu projeleri ticarileştiriip ülkeye kazanç sağlar. Hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

ZİYARETÇİ SAYISI 800’Ü GEÇTİ

Törende konuşan, AR-GE Proje Pazarı 2019 etkinliğinin sorumlusu Öğr. Gör. Resul Çelik ise; “Bu tarz organizasyonlar, AR-GE bilincinin ülkemizde olgunlaşması ve yayılmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu etkinliğe toplamda 50 proje başvuru yapmış, bunların 31 tanesi ön elemeyi geçerek burada sunulmaya değer bulunmuştur. Proje ekiplerinden toplamda 99 proje sergilenmiş, proje pazarını ziyaret eden ziyaretçi sayısı 800’ü geçmiştir.” dedi. Öğr. Gör. Çelik, başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı olmak üzere etkinlikte emeği ve katkısı bulunanlara teşekkür ettiğini belirtti. AR-GE Proje Pazarı 2019’da birincilik ödülü Ali Baran Narin, Aşkın Nur Suvar ve Okan Coşar tarafından hazırlanan “Silika Nano Partikullerle malzemelerde ve tekstil ürünlerinde hidrofobik yüzey oluşturma projesi”ne verildi. Birincilik ödülü Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. "Ucuz ve Kolay Bulunabilir Tarımsal Atıklardan Çeşitli Endüstrilerde Kullanılmak Üzere Yeşil Kimya Temelli Katma Değeri Yüksek Biyo Pigment Üretimi Projesi” ile ikincilik ödülüne değer bulunan Ezgi Bedirhan Arıkan ve Nadir Dizge’ye ise ödülü Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından takdim edildi. “Sigorta Kontrol Sistemi Projesi” ile üçüncülük ödülünü Ömer Ecir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya’nın elinden aldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ise Değerlendirme Kurulu Özel Ödülü’nü Gıfted Coder Ekibine takdim etti. Plaket ve ödül takdiminin ardından moderatörlüğünü TOBB Mersin Genç Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Merve As’ın yaptığı panele geçildi. “Girişimciliğin Zorlukları ve Kolaylıkları” başlıklı panelde MEÜ Girişim Limanı Yöneticisi Selahattin Ciritci, Alse Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç ve Nanodev Sciencetific Genel Müdürü Dr. Okan Öner Ekiz konuşmacı olarak yer aldı.

 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Üniversitesi, tarafından, ARGE, bilincinin, yaygınlaştırılması, adına, y,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Bilim Haberleri
Akdeniz’de bir ilk daha
Doğu Akdeniz’de yoğunlaşan denizanaları, balıkçıların kabusu oldu
TSK’ya yeni lojistik destek aracı

TSK’ya yeni lojistik destek aracı
Model Fabrika tanıltıldı
Mezitli Belediyesinin Mezitli Gençlik İnovasyon Merkezi projesi ödül aldı
İstilacı, zehirli aslan balığı Akdeniz’i tehdit ediyor
Başkan Gültak, Model Fabrikayı gezdi
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,93ms