Bugün - 25 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Adem Koca hakkında suç duyurusu!

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik, ne yargı kararlarını ne de bakanlık kararnamelerini dikkate almadığını iddia ettiği Milli Eğitim Müdürü Adem Koca hakkında “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Haberi - 29 Ekim 2019 Salı - 15:42
Eğitim-Bir-Sen Mersin 1Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik, ne yargı kararlarını ne de bakanlık kararnamelerini dikkate almadığını iddia ettiği Milli Eğitim Müdürü Adem Koca hakkında “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

Konya Bölge İdare Mahkemesinin 04/07/2019 tarihli, E: 2019/543, K:2019/800 sayılı kararı üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'ya resmi yazı yazarak Serbülent Sevdi'nin görevden alınarak, mülga 6639 sayılı Kanunun 23. maddesi ile 375 sayılı KHK'ya eklenen ek 18. madde hükmüne göre, Araştırmacı kadrosuna atanmasını istedi.Ancak 1 Ekim'de yazılan resmi yazıya rağmen, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Serbülent Sevdi'yi görevden almadı. Sevdi, hala, Bölge İdare Mahkemesi kararına ve Bakanlık talimatına rağmen, il milli eğitim müdür yardımcısı olarak görev yapmaya devam ediyor. Bunun üzerine Eğitim-Bir-Sen Mersin 1Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik, ne yargı kararlarını ne de bakanlık kararnamelerini dikkate almadığını iddia ettiği Milli Eğitim Müdürü Adem Koca hakkında “İdari yargı kararlarını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanmak” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çelik, “Eğitim-Bir-Sen olarak Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı ve yapacağı tüm hukuk dışı kararları hem yargıya götüreceğini  hem de basınla paylaşacağını belirten Çelik hukuk herkes için vardır. Kimse idari yargı kararlarını keyfi bir uygulamayla uygulamamazlık yapamaz dedi.

 “MİLLÎ İRADEYE DAYANARAK KURULDUK, ESARETE, VESAYETE DİRENEREK KURTULDUK”

Öte yandan umhuriyet'in Kuruluşunun 96. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Çelik, “29 Ekim, asırlar boyu hür ve bağımsız yaşamayı varlığının temel ilkesi bilmiş milletimizin birlik ve bütünlük içinde yaşama kararlılığını ortaya koymuştur. Tarihte hiçbir esarete rıza ve tahammül göstermemiş milletimiz, varlığını yok etmeyi amaçlayan emperyalist işgal ve saldırılara karşı ölümüne karşı koyarak kazandığı zaferin sonunda millet egemenliği esasına dayanan Cumhuriyeti kurmuştur. Zorlu süreç ve sınavlardan geçerek Malazgirt’ten günümüze kadar kesintisiz devam eden inanç, iddia ve ideal, son büyük varoluş hamlesini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Tarifsiz acı ve sıkıntılarla süren istiklal harbiyle bağımsız yaşama iradesine zincir vurulamayacağının dersini dünyaya veren milletimiz, demokratik değerleri bağımsızlık idealiyle bütünleştirerek anlamlı kılmıştır. Devlet, ilk meclisin kurumsal temsiliyle somut değere dönüşen millet irade ve idealiyle bütünleştiği her dönemde, demokratik kazanımlarla birlikte her alanda atılım, gelişme ve büyüme sağlamıştır. Cumhuriyeti, ancak özgür kişiliği ve kimliğiyle medeniyet yarışına katılan millet payidar kılabilir. Küresel ölçekte bütün insanlığın maruz kaldığı alçaltıcı müdahalelerin, soykırım ve katliamların, korkunç iç savaşların, ülke içinde darbelerin, dayatmaların olumsuz etkisinden sıyrılarak yeni bir tarihsel, siyasal, ekonomik atılım yapmak kolay değildir. İnsanın özgür iradesi yerine zulme ve baskıya dayanan hiçbir yaklaşımın ne cumhura ne cumhuriyete yararı olmuştur. İçeriden ve dışarıdan her türlü vesayet odaklarına karşı koyarak kendini millet varlığıyla tanımlayan Cumhuriyet, hedeflediği muasır medeniyet seviyesine, ancak ve sadece milletin irade ve idealleri doğrultusunda ilimle, bilgiyle, eğitimle yükselebilir. Yerli ve millî olmayı, yepyeni bir dil, bilgi, bakış ve iddiayla canlı kılarak, egemenliğimizi daha ileri, daha iddialı noktaya taşıyabiliriz, taşımalıyız. Yoksa tarihte örnekleri çokça görüldüğü gibi, ufku ve iddiası kalmamış irade geleceğe taşınamaz” ifadelerini kullandı.

“GÜÇ MERKEZİ OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

“Büyüyen ekonomimizle birlikte maneviyatı köklü değere, canlı hayata dönüştüren bir eğitim sistemiyle bölgemizde ve dünya genelinde adalet, bilim, sanat, refah üreten güç merkezi olarak yolumuza devam edeceğiz. Başta eğitim olmak üzere, hayatın her alanında yeni atılımlarla kazanacağımız başarılar, devlet ve millet bütünlüğünün teminatı ve dayanağı millî iradeyi daha anlamlı ve kalıcı değere dönüştürmektedir” diyen Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sadece bölgemizde değil, tarihin belirleyici zemininde ve zamanında kendimize güven içinde ve güçlü olmamızdan rahatsız olan emperyal odakların kurgu ve kumpaslarına karşı, istiklal harbindeki ruhla direnecek, atılım ve hamlemize durmaksızın devam edeceğiz. Atılım ve istikrarımız, bölgemizde emperyal hesapların oyununu bozduğumuz, dünya mazlumlarının zulümden kurtuluş umudunu harekete geçirdiğimiz için hedef alınmıştır, alınmaktadır. Ülke ve millet olarak, her bir başarımız, dünya mazlumlarına sadece kurtuluş umudu değil, inanç ve azmin gerçekleşmiş örnekleri olarak da onlara güç ve ilham vermektedir. Varlık mücadelesinin, uğruna can verilen değerlere kalemle ruh vererek sürmesi gerektiğine inanan Eğitim-Bir-Sen olarak, vatanın bölünmez bütünlüğü ve millet iradesinin egemenliği için can veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Terörle mücadele ve 15 Temmuz direnişi ile yaşanan acı ve heyecanların tazelediği millî ruh ve bilinçle Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılında; özgürlüklerin, kardeşliğin ve huzur ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz.” 

 
Anahtar Kelimeler:EğitimBirSen, Mersin, 1Nolu, Şube, Başkanı, Abdulla, Çelik, ne, yargı, kararları,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Eğitim Haberleri
Vali Pehlivan: "Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz"
Gültak, Miraç’ı Etüt Merkezine davet etti
Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi
"Kış Okulları" hayata geçiriliyor
Akdenizli gençlere eğitim desteği
Akdeniz Belediyesinin ücretsiz üniversite hazırlık kursu başlıyor
Akdenizli Deniz’in büyük başarısı
Diğer Başlıklar

Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması
Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,91ms