Bugün - 18 Nisan 2024 Perşembe
Mersin 28°°C
Anasayfa
Hakkımızda
Künyemiz
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Yeni Üye
Gündem Siyaset Asayiş Sağlık Ekonomi Kültür Sanat Eğitim Yaşam Spor Turizm Teknoloji Diğer »
Haber Detayları

Mersin Üniversitesi her alanda gelişimini sürdürüyor

Mersin Üniversitesi Rekrörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin GB Üniversitesi’nin, öncü, deneyimli ve her alanda gelişimi devam ediyor” dedi.

Eğitim Haberi - 26 Ekim 2019 Cumartesi - 15:14
Mersin Üniversitesi Rekrörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin GB Üniversitesi’nin, öncü, deneyimli ve her alanda gelişimi devam ediyor” dedi.
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

SAYDAM HABER / ÖZEL

Kentle bütünleşen, sanayi-üniversite işbirliğine önem veren, ulusal ve uluslararası projelerde adından söz ettiren, Mersin Üniversitesi, her alanda gelişime açık ve öğrenci odaklı çalışmaları ile önemli başarılara imza atıyor. Mersin Üniversitesi Rekrörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin Üniversitesi’nin, öncü, deneyimli ve her alanda gelişimi devam ediyor” dedi.

 

Çamsarı, “16 fakülte, 7 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 31 araştırma merkezi, 5 bin personel ve 45.000 öğrenci ile Mersin Üniversitesi, ülkemizin geleceği için yetiştirdiğimiz donanımlı öğrencilerle yön veren bir eğitim kurumu haline geldi. 2014 yılının kasım ayından bu yana pek çok projeyi hayata geçirerek, yeni fakülte, yüksekokul, bölümler ve merkezler ile Mersin Üniversitesi daha da büyümüş ve gelişmiştir. Bu süre zarfında öğrenci sayımız üçte bir artarak 45.000’i aşmış, Enstitü öğrenci sayımız yüzde 141, yabancı uyruklu öğrenci sayımız ise yüzde 438 artış göstermiştir. Aramıza katılan yeni akademik ve idari personelimizin yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Mersin Üniversitesi daha da güçlenmiştir” dedi.

 

Rektör Çamsarı, “Yine bu dönemde Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Meslek Yüksek Okulunu ise 4 yıllık yüksekokul statüsüne çıkarılmıştır. Tarsus Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğü görevini üstlenerek, Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini de Tarsus Üniversitesi’nin bünyesine katarak bölgemizin eğitim alanında daha da güçlenmesine vesile olduk” diye konuştu.

2016 Eylül ile 2017 Eylül tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevini yürütmüş, halen kurumda yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam eden Prof. Dr. Çamsarı, kent merkezinde ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak projeler yürütüklerini belirterek, “Farklı paydaşlarla çeşitli işbirliği protokolleri imzalanarak Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında aktif rol üstleniyoruz” dedi.

Mersin Üniversitesi’nin TÜBİTAK Ardeb Ofisi, Yeni Nesil Bilim ve İnovasyon Merkezi gibi projeler, Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları proje çağrılarında en çok proje almış kurumlar arasında Türkiye birincisi olduğunu belirten Çamsarı, “Avrupa Birliği, SODES ve TÜBİTAK projeleri başvurularındaki büyük artış ve elde ettiğimiz olumlu sonuçlar bu konuda atılan kararlı adımların çıktılarını ortaya koydu. Üniversitemiz bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknokent ile sadece bölgemizin değil ülkemizin de ekonomik ve teknolojik kalkınması için önemli projeler hayata geçirilmiştir. Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Türkiye’de sadece 3 ilde desteklenen ve hayata geçirilen Mersin Genç Girişimcilik Merkezi’miz bulunmaktadır. Girişim Limanı olarak da bilinen merkez pek çok gencin yeni iş ve proje hedeflerini hayata geçirmesine kolaylık sağlamıştır” dedi.

 

Mersin Üniversitesi’nde çok sayıda

fiziki proje tamamlandı

Söz konusu dönemde merkezi derslikler, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, diş kliniği, Mimarlık Fakültesi ek binası, Anamur Meslek Yüksekokulu binası, Anamur Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Serası gibi çok sayıda fiziki projenin tamamlandığını belirten Çamsarı, “14 500 metrekare kapalı alana sahip yeni binayla Eğitim Fakültemiz geleceğin öğretmenlerine modern koşullarda eğitim verme olanağına kavuşmuştur. Ayrıca 136 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanemiz, tüp bebek merkezi, kemoterapi ünitesi, anjiyografi merkezi, göz bankası, özel yataklı servisler ve yeni MR cihazı gibi çok sayıda yeni birim ve teknoloji Mersin Üniversitesi Hastanesine kazandırılmıştır” şeklinde konuştu. 

 

Sosyal ve kültürel etkinliklere

büyük önem veriliyor

Sosyal projelere de büyük önem verildiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Kültürel etkinliklere, milli ve manevi anlamda öğrencilerimize ve bölgemize katkı sağlayacak onların ülke, tarih ve millet bilincini geliştirecek projeler de gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Haberin Diğer Fotoğrafları
 
Anahtar Kelimeler:Mersin, Üniversitesi, Rekrörü, Prof, Dr, Ahmet, Çamsarı, “Mersin, GB, Üniversite,
Kaynak / Editör

 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer Eğitim Haberleri
Vali Pehlivan: "Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz"
Gültak, Miraç’ı Etüt Merkezine davet etti
Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi

Okullar 20 Şubat'a kadar tatil edildi
"Kış Okulları" hayata geçiriliyor
Akdenizli gençlere eğitim desteği
Akdeniz Belediyesinin ücretsiz üniversite hazırlık kursu başlıyor
Akdenizli Deniz’in büyük başarısı
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Trafik levhaları açıklamalı paylaşılarak anlamlı bir proje imza atıldı
Nihal Erdem MTAL Müdürü Hakan Ördek: “Ramazan paylaşmaktır”
Minik öğrencilerden 'Dünya Su Günü' etkinliği
Gazetecilik öğrencilerinden fotoğraf sergisi ziyareti
AKDENİZ’DE PARKA “ŞEHİT EREN BÜLBÜL” İSMİNİ VERMEK İSTEMEYEN VE “İSTİKLAL MARŞINI OKUMAK İSTEMİYORUM” DİYENLERİN KİRLİ İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ!
Ekmekci, muhtarlarla buluştu
Türkiye şampiyonu Kıt, meclis üyesi adayı oldu
Mersin Beşiktaşlılar Derneği'nden gazetecilere ziyaret
Dr. Ali Öz: “Toroslar’ı tekstil kenti yapacağız”
Milletvekili Uysal: “Toroslar'da sandıkları patlatacağız”
Hava Durumu ( Mersin )
Bugün
22°°C - 28°°C
Cumartesi
21°°C - 28°°C
Pazar
21°°C - 28°°C
Pazartesi
21°°C - 29°°C
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritası
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynağı
Hakkımızda
Reklamlar
Sponsorlar
Sayfalar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright © 2024 - Tüm hakları saklı tutulmaktadır.
Bu sitede yayınlanan tüm resim, materyal ve içeriğin telif hakları tarafımızca saklı olup izinsiz alınıp kullanılamaz.
( Online) 0,89ms